Подкрепа за медиците на първа линия и болните от COVID-19

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Infekciozno otdelenie MBALНародно читалище “Родина-1860″ и фирма “АВ Акустик” ще отправят поздрав към медицинския екип и пациентите на Клиника по инфекциозни болести, в знак на благодарност към всички, които се борят на първа линия с вируса COVID – 19 и да подкрепят и повдигнат настроението на болните, които ще имат възможност да гледат от прозорците.

Техният скромен концерт е наречен „Заедно“ и ще се състои в Двора на Клиниката по инфекциозни болести на 5- ти ноември (четвъртък) от 13 часа. Ще участват деца с поп изпълнения на Вокална студия “Усмивки” и оперни бисери от Дуо Addict – Нели Петкова и Теодор Петков – оперни артисти, ръководители на новата Оперна студия в читалището.

Началникът на Клиниката по инфекциозни болести проф. д-р Лилия Пекова приветства идеята и ще използва възможността да обясни ситуацията към момента и да призове студентите по медицина от 4-ти, 5-ти и 6-ти курс да се включат в борбата с COVID – 19, тъй като медиците работят на санитарния минимум и имат нужда от помощ.

Подкрепа за събитието „Заедно“ са заявили областният управител на Стара Загора Гергана Микова, кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, деканът на Медицински факултет при ТрУ доц. д-р Юлиан Ананиев, ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, ръководството на Клиниката по инфекциозни болести.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн