Камелия Тодорова представя Стара Загора на конкурса Мисис България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_3087Камелия Тодорова е родена на 25 февруари 1993 г. в Хасково. Завършва основното си образование в СУ „Васил Левски” – Димитровград, с профил музика, със специални предмети народно пеене и пиано. По време на музикалното си образование е солистка в Ансамбъла за народни песни и танци (ПАНПТ) „Китна Тракия” – Хасково, където се учи да пее на двуглас и триглас. Награждавана е със златни медали на фестивали за народни песни и танци у нас и в чужбина. Дипломира се с бакалавърска степен по специалност „Социална педагогика и Педагогика на обучението по музика“ в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.

„Музиката е моят въздух, който ме крепи и поддържа жива. Народната музика е част от живота ми. Моята душа е свързана с фолклора и песента. Песента не е просто низ от ноти, тя е начин на комуникация и силно се надявам, че с песните си достигам до сърцата на хората и те чуват и усещат моя вътрешен глас“, споделя Камелия.

Именно това я кара да стане част от юбилейното 25-то издание на фестивала „Пирин Фолк Сандански“ с песента „Защо си девойко, натъжена“ в конкурса за изпълнителско изкуство и с авторската македонска песен „Сватбеният ден“. Макар и дебютант, тя си тръгва с наградата на телевизионните зрители и с тази на кмета на община Сандански – „Свети Врач“, за песента й „Сватбеният ден“.

Любовта обаче я свързва със Стара Загора, откъдето е съпругът й Никола. Преди малко повече от две години двамата стават щастливи родители на малкия Никола. Именно семейството подкрепя неотлъчно Камелия в решението й да се впусне в битката за короната на „Мисис България“. Записва се не само защото това е нейна детска мечта, а също и вдъхновена от идеята да покаже на света, че жената може да е изключително многофункционална – да бъде майка, домакиня и бизнес дама, каквато е и самата тя. Камелия управлява две семейни фирми – за транспорт и продажба на автомобили, развива бизнес с козметика, продукти за здраве, красота и суперхрани, активно участва и в благотворителни инициативи. Всяка свободна минута тя отделя за подготовка на нови проекти.

Определя се като изключително креативен, упорит, добронамерен, усмихнат и позитивен човек, който обича да постига целите си. В свободното си време тя обича да е с приятели, да пазарува и пътува, а местата, на които би предпочела да отиде, са екзотичните дестинации. Поддържа формата си с народни танци, тае бо и дълги разходки.

IMG_3089През живота си винаги се е водила от думите на Джесика Ланг, че „приемане, толерантност и прошка са уроците, които променят живота“. Това съвпада и с тазгодишното мото на конкурса – „Да бъдем толерантни!“. „Изключително силно вярвам в Бог и знам, че Той ще е до мен по нелекия път на сбъдването на мечтите ми. Една от тях е да помагам на хората и съм сигурна, че този конкурс ще отвори много такива възможности“, смята 27-годишната красавица.

На 30 октомври тя ще влезе в оспорвана битка с останалите претендентки за престижното отличие. „Вълнението и емоциите преди финала на конкурса са наистина уникално изживявяне. Всички сме в трескава подготовка и искаме да се представим по най-добрия начин. Покрай суетата за външния си вид обаче не бива да забравяме, че трябва да бъдем щедри на любов, толерантност и подкрепа, защото само така идва радостта в живота“, категорична е Камелия Тодорова.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн