Създават кабинети за COVID-пробонабиране

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_20201027_140511IMG_20201027_140524Конкретни мерки за борба с COVID-19 бяха набелязани на днешното заседание на областния здравен щаб. Членовете му одобриха създаването на кабинети за пробонабиране на територията на по-големите общински центрове от областта, което ще облекчи достъпа на гражданите и ще предотврати нежелано обикаляне между различни здравни заведения. Такъв кабинет вече работи на територията на УМБАЛ „Киркович“.

На този етап няма необходимост да се преминава изцяло на дистанционно обучение. В такъв режим ще се извеждат само паралелки, в които има положителни ученици или учители. Членовете на щаба се обединиха около констатацията, че това е работещ механизъм. Ще бъде засилен контролът на филтрите и ще се прецизира установяването на контактните лица.

Представителите на общините поискаха в контрола на училищните автобуси да се включат и представители на ДАИ.

Ще продължат и проверките по изпълнението на приетите мерки в заведенията за хранене, нощните клубове, местата за настаняване и търговските обекти. В тях освен полицията, РЗИ и ОДБХ, ще се включат и представители на общините. От сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и Асоциацията на заведениеята заявиха готовност също да се включат.

Областният щаб взе решение и да се организира онлайн обучение за общопрактикуващите лекари по медицинския стандарт за триаж и лечение на Ковид-пациенти.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн