Медицинският колеж при Тракийския университет дипломира 60 абсолвенти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSC_3867DSC_376760 абсолвенти от Медицински колеж при Тракийски университет – Стара Загора положиха Хипократовата клетва на тържествена церемония по случай промоцията на Випуск 2020. Те са от специалностите “Рехабилитатор”, “Медицински лаборант” и “Гериатричен специалист“.

Събитието се състоя на Форума на университета, където да ги изпратят в професионалния им път, дойдоха и техните близки и роднини.

Гости на тържеството бяха заместник-ректорът по учебната дейност доц. Нели Грозева, председателят на Настоятелския съвет към ТрУ проф. Иван Станков, заместник-областният управител Красимир Червилов, доц. Боряна Парашкевова – зам.-председател на управителен съвет на БЛС Стара Загора, Жулиета Върлякова – зам.-директор на Бюро по труда, Стара Загора, доц. Мария Божкова – директор на Медицински колеж Пловдив, декани на факултети, преподаватели и представители на бизнеса, свързан със медицинските специалности.

Ректорското ръководство, в лицето на заместник-ректора доц. Нели Грозева, поздрави новите рехабилитатори, лаборанти и гериатрични специалисти:
„Уважаеми абсолвенти, за мен е чест да споделя този момент с вас и от свое име, от името на ректора на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, на ректорското ръководство и на Академичната общност на Университета да ви поздравя за постигнатите успехи. В динамичния, глобализиран свят вие имате много възможности и сте свободни да търсите своя път. Радвам се, че от всички възможности избрахте пътя на знанието, за да се изградите като медицински специалисти в Тракийския университет. Отличният специалист владее еднакво добре и теорията, и практиката. Аз нямам никакви съмнения, че вие сте отлично подготвени – и теоретично, и практически. Поздравявам Ви за успехите по пътя до днешния ден, защото за мен безспорно всеки успешно взет изпит е пореден успех и една малка победа, и ви уверявам, че в този момент за мен, за всички присъстващи, за вашите родители, приятели и близки вие всички сте победители, защото не просто мечтахте, а последвахте и осъществихте своята мечта и уверено пристъпвате напред. Реализиране в практиката или продължаване на образованието, кариера в България или кариера в чужбина…. изборът е ваш, слушайте сърцето си и последвайте поредната мечта, и не забравяйте в днешния ден да благодарите на вашите семейства и близки, които ви подкрепяха през годините. Повярвайте ми, че и за тях днешният ден е голям празник.“

DSC_3736DSC_4007Заместник-директорът на Медицинския колеж Павлина Тенева отправи приветствие от името на директора проф. Анна Толекова към завършващите студенти: „Скъпи абсолвенти, Вие успешно се справихте с предизвикателствата на знанието. Доказахте, че сте израснали като компетентни специалисти, готови да поемат към нови хоризонти, готови да полетят на крилете на мечтите и да покоряват нови върхове. Вие ще вземете в ръцете си бленуваната диплома, помнете, че тя не е обикновен лист хартия, тя е Вашият билет в бъдещето, тя е пламъчето, което ще осветява пътя Ви в реалния живот. Дълбок поклон пред Вашите родители, които Ви отгледаха с много обич и Ви посветиха своето време и усилия, за да Ви изградят като достойни хора и професионалисти.“

Абсолвентите получиха още десетки приветствия от трибуната и поздравителни адреси по случай тяхното дипломиране. Те положиха медицинската клетва за вярност и се отправиха да вземат своите дипломи, за да тръгнат по професионалния си път.

Отличниците бяха наградени с грамоти:

Отличник на Випуск 2020:
Камелия Цветелинова Хараланова, спец. „Рехабилитатор“. Общ успех от курса на обучение – отличен 5,80.

Отличник на специалност „Медицински лаборант”:
Цветана Тодорова Божкова – отличен 5,79.

Отличник на специалност „Рехабилитатор”:
Даниела Петкова Димова – отличен 5,74.

Отличник на специалност „Гериатричен специалист”:
Антония Богданова Богданова – отличен 5,55

Средният успех на трите специалности е много добър 5,07.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн