Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов с благодарствен адрес за съдействието при потушаване на големите пожари в региона

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
5685Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов получи благодарствен адрес от името на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Стара Загора. Той му бе връчен лично от директора комисар Стоян Колев, с благодарност за доброто взаимодействие между дружеството и РД ПБЗН – Стара Загора, при ограничаване и ликвидиране на големия пожар, избухнал в землищата на селата Полски градец и Мъдрец в средата на септември т.г. Комисар Колев изрази и признателността на областния управител на Стара Загора Гергана Микова за съдействието при овладяване на стихията, обхванала 24 000 дка.

Огънят, избухнал в сухи треви и храсти на голям периметър, засегна няколко села в Старозагорска и Хасковска област. С тежка минна техника в сложната обстановка по потушаването на пожара, затруднена допълнително заради силния вятър в района, се включи и „Мини Марица-изток” ЕАД.

Поименни благодарствени адреси за оказаното съдействие и добре свършената работа за прокарване на просеки и направата на полоси, за ограничаване разпространението на пожара получиха и Никола Георгиев, Христо Демерджиев, Галин Ганев, Иван Димитров, Красимир Генев, Радомир Митрев и Георги Георгиев от Рудник “Трояново -3″. Те са отличени за навременното съдействие и помощ за ограничаване и ликвидиране на пожара в землищата на селата Полски градец и Мъдрец. „Бързите и професионални съвместни оперативни действия дават резултати за опазването на горския фонд – зеленото богатство на България. Нека с времето се трупат поводи за гордост, радост и моменти на истинска удовлетвореност от добре свършената работа! Желая на Вас и Вашите семейства здраве, щастие, много лични и професионални успехи!”, пише още в благодарствените адреси.

По традиция дружеството винаги се отзовава с булдозери и друга тежка минна техника, която се транспортира със специализирани влекачи до съответното място. Както и миналото лято, така и сега изпълнителният директор Андон Андонов награди с парични суми хората, участвали в гасенето на стихията.

Отлична оценка за работата на кадрите на дружеството даде и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов, според когото хората от мините са изключително добре подготвени и вършат перфектно задачите, които им се поставят.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн