Програма YES 2021-2022 с удължен срок за кандидатстване

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
YESКрайният срок за кандидатстване за програма YES е удължен до 2 ноември 2020 г., за да позволи на възможно най-много заинтересовани и отговоарящи на критериите ученици да кандидатстват за безплатаната стипендия за едногодишен ученически обмен в САЩ за учебната 2021-22 година.

В тези необичайни и безпрецедентни времена Американски съвет смята, че учениците, техните родители и учителите може да са пропуснали началото на кандидатстването за програма YES поради нарушения образователен процес.

За повече информация посетете сайта на организацията или се свържете с нейни представители на имейл yes.bg@americancouncils.org или телефони 0879930228 и 0877333013.
Следете актуална информация и във фейсбук на American councils for international education Bulgaria и YES Bulgaria, както и в инстаграм на American Councils Bulgaria

Кандидатите следва да отговарят на изискванията:

* Да са родени между 01 януари 2004 и 15 юли 2006
* Да са ученици в 9 или 10 клас на средно училище през есента на 2020
* Да имат добър или по-висок успех
* Да са изучавали английски език и демонстрират добро владеене
* Да отговарят на изискванията за издаване на американска виза
* Да могат да получат международен паспорт

Участници с увреждания

Програмата предоставя възможност на участници с увреждания също да подадат своите кандидатури. За тях критериите за кандидастване са малко по-разширени като могат да участват ученици, записани в среден курс на образование през есента на 2020 и родени между 15 февруари 2003 и 15 юли 2006. За участниците с увреждане са предвидени адаптирани тестове, както и допълнителни семинари, свързани със специфичните им нужди в рамките на програмата.

Какво осигурява стипендията?

Стипендията YES покрива всички разходи, свързани с транспорта до и от САЩ, настаняването в приемно семейство и обучението в американско средно държавно училище, също така медицинска застраховка, месечна издръжка за основни разходи, както и участие в семинари по програмата. Не се покриват  разходи за издаване на международен транспорт, разходи за свръхбагаж, за комуникации, за медицински състояния, възникнали преди старта на програмата както и зъболекарска грижа, други лични разходи извън месечната издръжка.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн