Започна гласуването за Кмет на годината

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
zapochva-konkursat-kmet-na-godinata-2020-1От днес е в ход голямото национално онлайн гласуване за престижната награда “Кмет на годината”. Допитването ще продължи до 29 октомври (включително) на платформата https://kmetnagodinata.bg.

Гражданите ще оценяват работата на кметовете и екипите им за изминаващата тежка година в кризисно време на бушуващ коронавирус в 8 категории – Кмет на годината; Кмет на гражданите; Градска среда; Спорт и младежки политики; Инвестиции в образователната инфраструктура; Демографска политика и инвитро програми; Социални мерки по време на пандемия и Smart City. Традиционно в конкурса за всяка от категориите ще се гласува за малка община (с население под 20 000 жители), за средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и за голяма (с население над 50 000 жители).

Местните власти имаха трудната задача да запазят здрави общинските финанси, като едновременно създадат редица отстъпки за гражданите и бизнеса в извънредна за държавата и света ситуация. В същото време отново те трябваше да се погрижат и за хората в най-затруднено и неравностойно положение – възрастни, семейства с деца, ученици.

Победителите от националното онлайн допитване ще бъдат обявени на тържествена церемония. Тя ще се състои на 30 октомври и ще бъде излъчена в ефира на БНТ 1.

Конкурсът “Кмет на годината” се организира за осма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg. През годините „Кмет на годината“ се превърна в събитие както за гражданите на България, така и за градоначалниците, оценявайки ползотворната работа и инициативи, които те провеждат на общинско ниво.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн