Роман за опожаряването на Стара Загора през 1877 г. стана Книга на годината в Азия, излиза на турски език в Анталия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Светлана Савицкая на Шипка със старозагореца Любомир Вълков, 2014 г.

Светлана Савицкая на Шипка със старозагореца Любомир Вълков, 2014 г.

Романът на известната руска писателка Светлана Савицкая “Балканът”, който разказва исторически правдиво и интригуващо за трагичните дни през лятото на 1877 година, когато Стара Загора е нападната и опожарена до основи от ордите на Сюлейман паша, стана Книга на годината в Азия, след като бе преведен на турски език от група от трима преводачи. Отличието се дава за високо художествено майсторство и историческа достоверност.

654378759Авторката и преводачите са наградени с медал за дружба между народите “Туран Биримдиги”.

Скоро “Балканът” ще бъде издаден в петия по големина турски град Анталия, съобщи за читатели на “Стара Загора днес” Светлана Савицкая.

През 2014 година “Балканът” бе представен пред читателите в Стара Загора, София, Габрово, Казанлък и други градове лично от авторката му.

Светлана Савицкая има над 40 книги, издадени на различни езици в много страни по света. Тя е председател на ръководството на националната литературна премия на Руската федерация “Златното перо на Русия” и посланик на мира при ООН.

Още по темата:
Старозагорци посрещнаха с изключителен интерес романа на Светлана Савицкая за Руско-турската война “Балканът”
Чисто. Вкусно. Родно. За руската писателка Светлана Савицка, България и романа й “Балканът”
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн