Специален кът на „Берое“ откриха в старозагорско училище

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_0720 (1)IMG_0694 (1)Нова шампионска титла на футболния отбор на „Берое“ пожелаха днес учениците на XI основно училище „Николай Лилиев“ в Стара Загора. В сградата бе открит специален фен кът за всички, които се вълнуват от съдбата на любимия отбор.

На откриването дойдоха Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Диян Димитров, общински съветник, както и много бивши и настоящи футболисти свързали съдбата си неотменно с „Берое“.

Презентация с най-великите моменти от историята на клуба представи седмокласникът Слънчо Костов.

„Решихме всички заедно да направим този кът, който ще бъде допълван постоянно, защото всички подкрепяме отбора“, сподели директорът Желязко Богданов.

„Поздравявам Ви за инициативата. Хубаво е, че децата могат да се докоснат до всички предмети свързани с отбора и това да бъде мотивиращ фактор, за да спортуват“, каза зам.-кметът Красимира Чахова. Тя подари книгата „100 години „Берое“, както и специално вестникарско издание за отбора. За училищната библиотека пък донесе трите тома от поредицата „Шампионите разказват“, издание на Община Стара Загора.

Един от най-големите фенове на „Берое“ общинският съветник Диян Димитров също подкрепи идеята и призова всичко, които имат интересни артикули да ги дарят за къта. Той лично ще дари фланелката на Мартин Камбуров, с която е вкарал гол №200 в кариерата си.

От името на отбора спортният директор Валентин Грудев благодари за инициативата и сподели, че това е признание за отбора и за публиката.

Легендарният футболист от близкото минало Теньо Минчев пък взриви феновете с думите: „Берое“ го е имало преди нас, има го с нас, ще го има и в бъдеще“.

„Надяваме се да Ви радваме и т. г. да имаме много успехи“, обеща един от действащите футболисти Георги Ангелов.

След това в двора на училището всички ученици имаха възможност да видят част от своите любимци. Те получиха и специални визитни картички с подписите на отбора извоювал Купата на България през 2013 г.

IMG_0674IMG_0675 (1)
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн