Събират нелегално дарения за строеж на манастир в с. Пъстрен

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
5624654673В канцеларията на Старозагорска св. митрополия постъпи сигнал, че лица, представящи се за служители на БПЦ-БП, събират дарения за изграждане на манастир „Св. Стойна Преподобна“ в опанското село Пъстрен. В социалната мрежа Facebook е създаден профил „Параклис Св. Стойна Преподобна“, в който ежедневно се публикува апелът от нуждата за средства за строежа, споделени са снимка на нотариален акт за продажба на недвижим имот, снимки от служби и други. Обявено е също, че основният храм ще носи името „Св. Народний Български Святий“, в който ще се почитат Стойна Преподобна, Васил Левски, дядо Добри, Ванга и дядо Влайчо.

Във връзка с това Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан известява, че „От Старозагорска митрополия никога не бихме си позволили да искаме финансова помощ без решение на Старозагорския епархийски съвет, по общоприетия начин“, а също и че замесените с инициативата лица нямат нищо общо с БПЦ-БП, респективно със Старозагорската епархия.

Миряните се призовават да се включат в официално обявените дарителски кампании на сайта на Старозагорската митрополия.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн