Електроразпределение Юг спира тока на сливенското ВиК по искане на ЧЕЗ

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET

__ER Yug 300В “Електроразпределение Юг” (дружество в състава на ЕВН България – бел. ред.) постъпи заявка от „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД като търговец на електроенергия на свободния пазар за преустановяване на доставката на електроенергия към обекти на ВиК Сливен на 15 октомври 2020 г., за периода от 13:00 до 15:00 ч.

Като причина „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД посочва неизплатени задължения за потребена електроенергия от водното дружество, клиент на енергийния търговец, уточняват от “Електроразпределение Юг”.

Електроразпределение Юг като мрежови оператор е задължен, съгласно Закона за енергетиката, да спази процедурата и да изпълни заявката, постъпила от търговеца на електроенергия. Ролята на „Електроразпределение Юг“ в подобни случаи е ясно регламентирана от Закона за енергетиката в нормативно установените ангажименти на мрежовите оператори на свободния пазар.

В тази връзка “Електроразпределение Юг” няма отношение към въпросите, касаещи търговските взаимоотношения между ВиК Сливен и избрания от водното дружество доставчик на електроенергия – относно размер на дълга за консумирана електроенергия, срокове и начини на плащане, договорена цена на енергията и други.

Още по темата:

Фирмите да не бързат със сключването още тази есен на договори за електроенергия на свободния пазар

#

share button


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн