Модерна аудио гид система ще подпомага туристическите обиколки в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_9141 (1)По инициатива на Консултативния съвет по туризъм към Община Стара Загора ще бъде закупена модерна аудио гид система. Устройствата, познати от музеите по света, ще могат да се използват за туристически обиколки вече и в Стара Загора. Това ще даде възможност за запознаването едновременно на голям брой туристи с богатото културно и историческо наследство на града.

„Към момента Регионалният исторически музей в Стара Загора разполага с малка система, която осъществява безжична връзка от модератор-екскурзовод и група от посетители по време на туристически обиколки и тя трябва да бъде надградена“, сподели ресорният зам.-кмет Милена Желева. Тя допълни още, че това ще спомогне за по-доброто запознаване на туристите със забележителностите на Стара Загора. Същевременно предвид настоящата обстановка и изискванията за спазване на социална дистаниция ползването на аудио гид устройства ще даде възможност на туристите да бъдат на необходимото отстояние от лектора по време на беседите.

Средствата, които ще бъдат необходими за закупуването на 60 приемника, 3 предавателя и зарядни станции, са около 4000 лева. Една част от сумата е осигурена от платените от участниците такси в проведения през миналата седмица опознавателен тур за туроператори „Стара Загора – Център на Вселената“, организиран от Община Стара Загора, местните туроператори и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Друга част ще бъде поета от местната администрация и Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Преди 5 години и половина бе направен опит за създаването на офлайн джобен аудио гид, чийто сайт все още е наличен в мрежата.
#

share button


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн