31-годишен старозагорец остава в ареста за кражба на камера за видеонаблюдение

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Д., на 31 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 19.07.2020 г. в Стара Загора, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използването на техническо средство, е отнел чужди движими вещи – камера за видеонаблюдение на стойност 131 лв., от владението на собственика без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието не представлява маловажен случай и е извършено повторно – престъпление по чл.195, ал.1, т.3, т.4 и т.7, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 19.07.2020 г. обвиняемият М.Д. решил да извърши кражба. В тъмната част на денонощието той се придвижил до жилищната кооперация, в която живеел пострадалия и чрез използване на техническо средство успял да демонтира и отнеме една камера за видеонаблюдение. Веднага след извършване на кражбата М.Д. продал откраднатата камера и се укрил.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за умишлени престъпления от общ характер. Деянието на 19.07.2020 г. е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, отново за извършена кражба.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че М.Д. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо М.Д. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн