Посланикът на Кралство Дания Сьорен Якобсен посети Тракийския университет в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSC_1901DSC_1948Посланикът на Кралство Дания Сьорен Якобсен посети Тракийския университет в Стара Загора по покана на ректора на висшето учебно заведение доц. д-р Добри Ярков и със сътрудничеството на Ларс Оле Мадсен – представител на датския бизнес в България.

На срещата присъстваха ректорското и деканските ръководства, и студенти.

Негово Превъзходителство Сьорен Якобсен представи пред всички накратко дипломатическите и бизнес отношения между България и Дания и възможностите за бъдещо сътрудничество.

Бяха обсъдени идеи за сключване на договори с релевантни на Тракийския университет висши учебни заведения и научни институти, насочени в обмен на преподаватели, докторанти и студенти. Също и обмен на практика, технология и знания в различните сфери, както и изготвяне на общи научни проекти.

Н.Пр. Сьорен Якобсен заяви готовност да посредничи за сътрудничество на Тракийския университет с датски университети, институти и фирми, които да отворят по-големи възможности за науката и за студентските стажове и практики.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн