Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод 5 октомври – Ден на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Zhivko Todorov april 2020 - 1024Уважаеми жители и гости на Стара Загора,

Приемете моите най-искрени поздравления по повод празника на нашия хилядолетен и вечно млад град – Пети октомври. На този ден през 1879 г. градът ни преживява знаменателно събитие – генерал-губернаторът на Източна Румелия – княз Алексанър Богориди, в присъствието на Търновския митрополит Климент, на областния управител Нестор Марков, на кмета на Стара Загора Стефан Салабашев, на служебни лица и много граждани, полага на централния площад основния камък за възстановяване на Стара Загора!

Днес Стара Загора е модерен европейски град, един от водещите бизнес центрове, със забележителни паметници на историята, престижни образователни и културни институти. Град на липите, град на правите улици, град на поетите, град с богата история. Пети октомври за всички старозагорци е ден свещен, той е повод да помним, че заедно можем да работим за просперитета на нашия град и да съграждаме неговото бъдеще!

Честит празник, скъпи старозагорци!
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн