Първа национална среща на православни младежи ще се проведе в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Mitropolia 220Стара Загора ще е домакин на първата национална среща на православни младежи под надслов „Заедно в Христа“. Тя е организирана от Младежки православен център „Св.Благовещение“ към Старозагорската света митрополия, със съдействието и благословението на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Форумът ще започне на 3 октомври, събота, в 11:00 часа с молебен в храм „Св. Козма Зографски“ – Старозагорски минерални бани.

За участниците са предвидени три сесии, на които ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с православието, младежките движения в християнството и възможностите за взаимодействие с различни социални организации. В 17:00 часа младежите ще посетят параклиса „Рождество на Пресвета Богородица“ в местността „Богородична стъпка“.

На следващия ден, 4 октомври, неделя, в 9.15 ч. участниците ще вземат молитвено участие в св. Литургия в Катедралния храм „Св.Николай“ – Стара Загора, която ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн