Състезанието „Писта Стара Загора“ се превърна в автомобилен празник за града

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_9345 (1)Стотици старозагорци се стекоха на източния пътен възел на Стара Загора, за да наблюдават майсторските изпълнения на пилотите, участници в автомобилното състезание „Писта Стара Загора“. Млади и стари любители на високите скорости изживяха магията на състезанието, което е трети кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Организатори са Община Стара Загора, Автомобилен спортен клуб (АСК) – Стара Загора и Автомобилната федерация на България.

„Радвам се, че отново сме тук и можем да се насладим на спортната надпревара. В тази малко странна година това е едно от малкото спортни събития, които успяхме да организираме. Надявам се, че ще се насладим на невероятни емоции с много скорост и много адреналин. Пожелавам успех на всички и безаварийно шофиране” – каза при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

Според организаторите тази година е с най-многобройната група състезатели. Надпреварата се провежда за шести път след възстановяването й, общо за седемнадесети път. Участниците почетоха с минута мълчание паметта на наскоро починалия старозагорския пилот Данчо Георгиев.

В серия „Лада” победител стана Иван Лишев от АСК „Динамо”, следван от Евгени Семерджиев от АСК Стара Загора и Валери Илиев от АСК „Жико-мотоспорт”.

Искрен Веселинов от АСК „Даниел рейсинг” бе безапелационен в серия „Спорт”. На второ място се класира съотборникът му Йордан Методиев, а трети е Деян Куманов от АСК Стара Загора.

В серия „Туринг” се наложи Иван Влъчков от КА-2 рейсинг тийм, следван от Косю Йорданов от Green Fox Motorsport Стоил Неков от АСК „Елена тиийм”.

В последната серия „Макси” при оспорвана надпревара първото място грабна Константин Маршавелов от КА-2 рейсинг тийм, на секунди след него остана Илия Царски от АСК “Автоцар рали сервиз”, трети е Румен Киров от АСК “Старт-М” – Криводол.

Отборният победител е КА-2 рейсинг тийм.

Купата на кмета Живко Тодоров за най-добре представилия се старозагорски спортист отиде при Евгени Семерджиев, класирал се на второ място в серия „Лада”.

Приза „Fair Play пилот“, който се връчва в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров, взе Иван Бакърджиев от Хасково.

Между сериите зрителите се насладиха на специално дрифт шоу, подготвено от пилоти от Стара Загора и Раднево.

Имаше и дефиле на нови автомобили, в което бяха представени модели от различни марки и модели.

IMG_9304 (1)IMG_9496

IMG_9331IMG_6572

IMG_6842IMG_9428
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн