Ден на корейската култура в Тракийския университет – “Корея на живо”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
plakat-korea-na-jivo (1)На 17 септември, четвъртък, от 15:30 ч. на Форума пред Ректората на Тракийски университет в Студентски град, Стара Загора

Традицията на ежегодните срещи с корейската култура в Тракийски университет продължава и през 2020 г. На Форума пред университета ще гостува Ансамбъл по самулнори “Со Йънг”, които ще изпълнят традиционни корейски мелодии. Публиката ще има възможност да се докосне до инструментите и да получи първи уроци по корейски барабани. В програмата ще се включи Фолклорният ансамбъл към ТрУ, Рая Коева с к-поп песен и корейска изпълнителка на струнен инструмент. За любознателните са подготвени викторина с награди и изложба на корейски книги и DVD от Централната университетска библиотека.

Събитието се организира с участието на преподаватели и студенти от Институт Седжонг, СУ “Св. Климент Охридски” и Тракийския университет, и е част от поредицата чествания по повод 30 години от установяването на дипломатически отношения между Република Корея и Република България.

Входът е свободен!

Клуб на приятелите на Корея към ТрУ
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн