Около 4000 социалисти могат да пуснат бюлетина в първия пряк избор за партиен лидер в област Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_BSP logo 220В 07.00 ч. днес, 12 септември, започна изборният ден за БСП. Около 4000 социалисти могат да пуснат бюлетина в първия пряк избор за партиен лидер в област Стара Загора и близо 80 000 в страната. В интегралната бюлетина са имената, подредени съгласно изтегления жребий:

№ 1 – Валери Жаблянов
№ 2 – Георги Тодоров
№ 3 – Кирил Добрев
№ 4 – Корнелия Нинова
№ 5 – Красимир Янков

Всеки глас за Тодоров ще е недействителен, тъй като той единствен се е отказал от надпреварата, обявиха от централната партийна комисия – ЦКПИ.

Бюлетините и протоколите вече са раздадени на общинските избирателни комисии. Бюлетините са с полиграфическа защита и не могат да бъдат фалшифицирани, съобщиха от ЦКПИ. Отпечатаните бюлетини за всички общински организации са 83 000 плюс 10% запас.

Избирателните секции са разположени в клубовете и офисите на БСП, както и в обществени помещения в 11-те общини, респективно в страната. Социалистите ще се легитимират с лична карта. Още през м.август общинските структури изготвиха избирателните списъци. Освен това има възможност да се гласува в мобилни и в подвижни урни, гласуващите по този начин също са известни, има избирателни списъци и за мобилните секции.

В област Стара Загора 11 са общинските избирателни комисии, 66 са секционните комисии, като 37 от тях са стационарни. 21 мобилни секции ще обикалят селата по график. Всеки социалист ще гласува там, където членува. Трудноподвижните партийни членове ще упражнят правото си на вот в подвижни секции. 1140 са избирателните секции в страната, в които ще се гласува за лидер на социалистите.

За да се осигури честността на избора, всеки кандидат има право на застъпник за всяка избирателна секция, който може да присъства при отварянето и броенето на резултатите от избирателната кутия. Застъпниците се регистрират в общинските организации. Всички решения на ЦКПИ са публични и са качени на сайта на БСП – bsp.bg, в раздел “Пряк избор на председател”. На заседанията биват обсъждани поставените въпроси от партийните организации, разглеждат се жалби и сигнали, ако има подадени такива.

Изборният ден ще продължи до 19:00 часа. След края на изборния ден резултатите ще бъдат засечени трикратно от Централната комисия за провеждане на избора. Според правилата, приети от НС на БСП, до 48 часа ЦКПИ трябва да обяви резултат от прекия вот за председател на БСП.

Пресцентър
Областен съвет на БСП – Стара Загора
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн