Прослушване за Детско-юношеската школа на Операта на 26 и 27 септември

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSC07425fАко искате детето ви да развие своите артистични дарби, да се изявява на сцена, да участва в професионални спектакли, да получи ценно образование от екип от оперни и балетни професионалисти, да преживее неповторими моменти на радост под светлините на прожекторите – очакваме ви на прослушванЕ за попълване на Балетната и Вокалната школи и Подготвителната група на Детско-юношеската студия за опера и балет при Държавна опера – Стара Загора – „Маргаритки“, на 26 и 27 септември от 11 часа.

Кандидатите за балетна школа трябва да имат физически данни, чувство за ритъм, артистични заложби. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, нека музиката да се носи на CD носител или флашка.

Кандидатите за Вокалната школа трябва да притежават вокални умения – точно интониране, правилна дикция, чувство за ритъм, артистични заложби. Нека кандидатите да подготвят една песен по избор и да носят музиката на CD носител или флашка.

Прослушването ще се проведе на 26 и 27 септември (събота и неделя) от 11,00 ч. в Мизансценната зала в сградата на Държавна опера – Стара Загора (служебен вход).

Ръководителите на школата са балерините от състава на балетната трупа на Операта – Ивелина Николова, Емилия Ставрева, Богдана Сергеева. Педагог на Балетната школа е Снежана Дескова, почетен гражданин на Стара Загора, дългогодишна примабалерина в Операта.

Ръководител на Вокалната школа е Инна Андреева, артист-хорист от състава на Операта.

Ръководител на Подготвителната група е Маргарита Шоселова.

За записване за прослушването изпратете заявление със свободен текст с името и възрастта на детето на e-mail адрес: opera_starazagora@abv.bg

За допълнителна информация относно прослушването – Инна Андреева, тел. 0895 796 460.

Очакваме нашите нови млади колеги в Детско-юношеска студия за опера и балет, с които заедно да сътворим нови блестящи спектали за радост на своята благодарна публика!

Очакваме младите артисти, бъдещи наши колеги с нетърпение!
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн