Тържества в Чирпан по случай празника на града 6 септември

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_5364 (Large)IMG_5402 (Large)Областният управител Гергана Микова участва в тържествата, посветени на празника на град Чирпан, който жителите на града отбелязват на 6 септември – Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Г-жа Микова присъства на тържествената заря-проверка, която се проведе на площада пред Общината на 5 септември вечерта. На събитието бяха и кметът на Чирпан Ивайло Крачолов, зам.-председателят на НС Емил Христов, депутатът Радостин Танев, командирът на Втора механизирана бригада ген. Стоян Шопов, общински съветници, много граждани.

В 9 часа тази сутрин започна тържествената сесия на Общинския съвет. С поздрав към местните старейшини и към жителите на Чирпан се обърнаха кметът и областният управител.

„Ние сме наследници на онези българи, които извоюваха Съединението на България. Днес е ден, в който трябва да сведем глави пред техния героизъм, но и ден, в който трябва да се изправим гордо, за да покажем, че само силни и заедно можем да изградим бъдещето на България“ – каза г-жа Микова.

На тържественото заседание бе връчено отличието „Почетен гражданин на Чирпан“. С него бе удостоен Петър Попдимитров, първият демократично избран кмет на Чирпан след 1989 г. и основател на единствения у нас частен палеонтологичен музей. Той получи символичния Ключ на град Чирпан.

Празникът продължи с откриването на традиционната есенна изложба на чирпански художници на ул. „Димитър Данаилов“ и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на Съединението в градския парк. Пред монумента актьори от старозагорския драматичен театър „Гео Милев“ направиха възстановка на част от най-значимите моменти по подготовката и акта на самото Съединение на 6 септември 1885 г.

IMG_5393 (Large)IMG_5405 (Large)
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн