Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод 6 септември – Деня на Съединението

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Zhivko Todorov 660„Днес се навършват 135 години от едно от най-съдбоносните и паметни събития в българската история – Съединението на разделените по силата на Берлинския договор Княжество България и Източна Румелия. На 6 септември 1885 година българите от двете страни на Стара планина оставят горещ отпечатък в душите и сърцата на поколенията, извършвайки първото в най-новата ни история национално обединение – акт, който определя държавното, икономическото и културното развитие на нашия народ за векове напред.

Скъпи старозагорци,
Нека на тази величава дата бъдем достойни последователи на предците си и, заставайки заедно пред националния флаг, да отдадем почит на героите на нашата история. Да бъдем единни в целите, в помислите и в стремежите си. Да помним великата идея на българското Съединение, защото тя е жива и днес в нашето непримиримо желание заедно да съградим бъдещето на потомците ни.

Честит празник!“ – се казва в поздравителния адрес на кмета Живко Тодоров.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн