681 ПТП-та за осемте месеца на 2020, проверяват безопасността за новата учебна година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_5353 (Large)В Областна администрация – Стара Загора се състоя заседание на Областната комисия по безопасност на движението, председателствано от зам.-областния управител Димитър Драчев. Основната тема бе осигуряването на безопасността на учениците при движение по пътищата и готовността на отговорните институции за началото на новата учебна година.

Бончо Славов, началник сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР, изнесе данни за пътните произшествия на територията на област Стара Загора от началото на 2020 г. до края на месец август. За осемте месеца на годината в областта са станали 681 ПТП, от които 187 са били тежки. В тях са загинали 21 души, а други 219 са били ранени. За същия период на 2019 г. броят на убитите е бил 15, а на ранените – 316. Произшествията през 2019 г. са били 711.

Превишаването на скоростта продължава да е основна причина за възникване на ПТП, показва статистиката на „Пътна полиция“. На второ място се нарежда неспазването на предимство, на трето – неправилното движение на пътя, а на четвърто – употребата на алкохол.

Непълнолетни шофьори на възраст до 17 години са предизвикали 29 ПТП с един загинал и 34 ранени.

По дни от седмицата данните показват, че най-много произшествия на пътя стават в петък.

Представителите на общините докладваха на заседанието готовността за посрещане на новата учебна година. Във всички общини от областта са извършени проверки на пътната маркировка и обезопасителните съоръжения около училищата. Не са констатирани драстични нарушения.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн