Военнослужещи от състава на Централния артилерийски технически изпитателен полигон помагат за потушаването на пожар край село Остра могила

*
СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Pozhar 7Втори ден военнослужещи от състава на Централния артилерийски технически изпитателен полигон (ЦАТИП) участват в овладяването и потушаването на пожар, възникнал в землището на село Остра могила, община Стара Загора.

Вчера, 2 септември, на терен са действали 20 военнослужещи с два противопожарни автомобила и ръчни пожарогасителни средства. През нощта хора и техника са продължили своята дейност за овладяване на огъня съвместно с пожарникарите, а днес противопожарните мероприятия продължават.

Военнослужещите действат под ръководството на полковник Евгений Динев – началник на ЦАТИП.

*  *  *
В четвъртък по обед пожарът северозападно от старозагорското село Остра могила се разпростира на площ от около 1000-1400 дка. Пламъците са обхванали предимно сухи треви и храсти, малка част е широколистна гора.

На мястото на пожара работят 6 екипа на РД ПБЗН-Стара Загора. На помощ са се включили и 20 души от Държавно горско стопанство, а също и 2 екипа от военен полигон „Змейово“ .

Община Стара Загора е осигурила водоноска.

Най-големите усилия на огнеборците към момента са насочени в северозападната и югозападната част на територията на пожара, за да се ограничи възможността за неговото по-нататъшно разпространение към гората.

Няма непосредствена опасност за жителите на селото и за постройките.

От РД ПБЗН призовават, шофьорите, които пътуват в района, да бъдат внимателни, защото огънят създава димна завеса, която пречи на видимостта.
#
evr

share button


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн