Музей „Литературна Стара Загора“ представя сборна изложба „Цвят и стихове“ в Нощта на изкуствата.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Literaturna Stara Zagora 1Музей „Литературна Стара Загора“ и Община Стара Загора Ви канят в Нощта на изкуствата – 25 септември, на сборна изложба „Цвят и стихове“ от старозагорски художници. Близо 20 живописни платна и малки пластики на талантливи автори от Града на липите ще бъдат изложени в изложбената част на музея. Непоказван досега женски портрет от художника Иван Попчев ще бъде специалният акцент на вечерта за всички гости и ценители.

Има теми в изкуството, които винаги звучат актуално и затова често се връщаме към тях. Една от тях е художественото слово и живописта. Според френските и немски романтици тези изкуства в своята основа имат безспорни сходства.

Ще Ви очакваме на чаша вино сред незабравимата атмосфера на литературния музей и талантливите творби на старозагорските художници, за да докажем, че в живопистта също има поезия.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн