Как да намерите панталони, които ви стоят перфектно – гид за дами

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
pol_pl_Camelowe-legginsy-damskie-Denley-YW01040-79За много дами задачата по откриването на идеален чифт панталони се оказва едва ли не непосилна. Уж имаме огромен избор от модели и марки, а накрая не можем да намерим и един чифт, който да ни кара да се чувстваме истински красиви. Вместо това често излизаме от пробната в лошо настроение и с понижено самочувствие, защото или не можем да се напъхаме в обичайния размер или нещо отнякъде стърчи или почти не можем да дишаме в уж идеалния чифт дънки. Проблемът не е в нас, дами, а в незнанието ни как да изберем панталони, които да ни стават. Причината е, че робуваме на грешни представи за дрехите и самите себе си и с този гид ще сложим край на тези неясноти.

Не се придържайте към определен размер панталони

В днешно време размерът на дрехите е относително понятие. Някои марки, за да накарат клиентите си да се чувстват по-добре, слагат по-малък номер от реалния. Други пък се съсредоточават върху определена фигура и по нея градят номерацията си, а както знаете, всяко тяло е уникално и не можем да очакваме да се поберем в един и същи модел панталони.

Когато започнете да мерите, започнете от номера, който обичайно купувате, но ако той не ви стои добре, не се страхувайте да поискате по-голям номер. Не забравяйте – проблемът не е във вас, проблемът е в маркетинга. Не е важно кой номер пише на етикета, важно е как ви стои. Ако все пак държите на цифрите, най-добрият ориентир е да знаете собствените си обиколки на ханша и талията, както и дължината на краката си. Така ще се насочите директно към размер, който отговаря на вашите пропорции.

Открийте любимата си марка и се придържайте към нея

Размерът не е единственото, което има значение при избора на панталон. Кройката също има значение. Затова не е изненадващо, че панталони с един и същи размер от различни марки ви стоят различно – някои ви стоят супер в дупето, но са тесни в крачоли, на друг панталон от друга марка не можете да закопчаете копчето, макар да е в правилния размер.

Затова посветете малко от времето си да намерите марката, която шие панталони, които ви стоят добре. Вижте от кои марки пазарувате най-често и сте доволни или пробвайте нови марки, ако сегашните не ви дават качеството и удобството, което очаквате.

Когато намерите вашата марка, ще можете да пазарувате лесно и удобно дори онлайн, защото ще сте сигурни в качеството, което получавате.

Обърнете внимание на важните елементи от кройката на панталона

Когато говорим за кройка и размер на панталоните, трябва да имате предвид кои елементи от панталона могат да се коригират лесно и кои – не.

Дължината на панталона например е най-лесна за корекция от шивач, както и обиколката на талията.

Най-важно е панталонът да ви стои добре в ханша и в дупето, защото корекциите в тази част са много трудни.

Не робувайте на модните тенденции при панталоните

Това, че на мода излизат дънки и панталони с висока талия, не трябва да ви принуждава и вие да носите такива, ако не ви стоят добре.

Обикновено панталоните със средна талия и леко разширяване на крачолите (т.нар. Bootcut) стоят добре на почти всички жени.

Залагайте на класически модел панталони и се чувствайте добре в тях, без значение какво пише в модните списания.

Изберете материя с еластан

Когато говорим за официални или спортни панталони, насочете вниманието си към модели с определен процент еластан в тях. Те обхващат удобно тялото и се настройват по фигурата ви.

За всякакви модели и размери удобни, спортни и елегантни панталони, можете да посетите Bolf.bg.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн