Живко Тодоров: Ще се срещна с протестиращите, напрежението трябва да се свали с диалог и промени

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Политиците и партиите трябва да умеят да виждат своите грешки и да имат решителността да ги поправят
*
6536576„До този момент не съм разговарял с хората, които протестират на пътя към АМ “Тракия” край Стара Загора. Полицията има съмнения, че хората не искат просто да преминат през магистралата, а искат да я блокират. Това са били призивите в социалните мрежи”. Това обяви Живко Тодоров – член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и кмет на Стара Загора, в студиото на Нова телевизия тази сутрин.

„Днес смятам да говоря с протестиращите и да се опитаме да намерим стигнем до нормален диалог. В протестите диалог трябва да има”, каза още той.

И допълни: „Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат обикновените граждани. Не е правилно да има такава ескалация и да се блокира цялата държава”.

“Напрежението в обществото трябва да се свали и това трябва да стане с диалог – наблегна още веднъж старозагорският кмет. – Понякога властта има нужда от коректив. И корекцията може да се постигне с помощта точно на тези хора, които са отвън. Трябва да имаме силите да преодоляваме егото си. Ако всеки политик види своите грешки или грешките на партията си, и има у себе си воля и решителност да коригира тези грешки, има място за диалог. В крайна сметка на протестите има много нормални хора, изключвам провокаторите, които говорят разумно. Те искат оставки, но искат и други неща, искат промяна. С тях трябва да се говори каква промяна точно искат и институциите да заработят, за да осигурят тази промяна. Оставките сами по себе си няма да донесат тази промяна. Промяната става чрез промяна на закони, чрез промяна на Конституцията, ако щете.”

“Днес в 11 часа имам среща със синдикатите в “Мини Марица-изток” и в ТЕЦ-2, на която ще дебатираме какво се случва с комплекса. Всичко това остава скрито от зрителя, защото се говори само за някакви снимки, които така и не е ясно истински ли са, или фалшиви. Това не може да бъде тема на обществото месеци наред, не може да се говори само за пошлости и обиди. Ако е така, всяка партия ще се въоръжи с хора, които се занимават с подобни мръсотии, на всеки ще му се търси цаката и това ще е единственото, което ще се случва в политическия живот през следващите години. Ако така ще се прави политика, държавата ще отиде в една съвсем друга посока. Това не е правилно. Не може по този начин. Ние трябва да гледаме и реалните неща” – каза още Живко Тодоров.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн