Връчиха сертификатите на 65 млади академици в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_5824Приключи първата част на обучението в Академията за компютърни и природо-математически науки в Стара Загора. Тя бе открита на 28 септември 2019 г. Това бе първата част от идеята на кмета Живко Тодоров за последващо създаване на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи, която вече е факт. Успешно обучението преминаха 65 млади старозагорци от училищата в града.

„Изпитах особено удовлетворение, когато тук ме питаха родители и ученици ще продължи ли да работи Академията. Разбира се, почивате през август и от септември с нови сили започвате работа. Убедена съм, че сте направили много правилен избор. Както виждате, и акцентът на Министерството на образованието и науката пада върху обучението по математика“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет по образование, здравеопазване и социални дейности в Община Стара Загора. „Сигурна съм, че от тези среди ще израснат много бъдещи учени. Продължавайте, прелюдията към голямата наука е много важна. Следвайте я!“ – допълни Сотирова.

„Това е една малка стъпка в големия път на всеки един от Вас към науката математика. Ние възрастните сме до Вас и Ви подкрепяме. Нека пътят Ви в дебрите на математиката бъде успешен“, пожела Мариана Богданова, един от преподавателите в Академията.

Първи сертификатите си получиха бъдещите ученици в новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи, които са участници в краткия курс на обучение.
След това инициаторът и вдъхновителят на Академията – математикът Любомир Любенов, връчи сертификатите на останалите участници, преминали пълния курс.
„Има само едно изречение: Има надежда“ – коментира Любенов.

В обучението на учениците се включиха елитни преподаватели като проф. Емил Колев от БАН, проф. Емил Симеонов от Виена, Иван Манев, проф. Йордан Табов от БАН, Йовка Янчева – учител по математика, Катя Чалъкова от списание „Математика и информатика“, проф. Кирил Банков от Софийския университет, Невена Събева – зам.-главен редактор на сп. „Математика“, Мариана Богданова – преподавател по математика в Тракийския университет и автор на учебници по математика, и, разбира се, Любомир Любенов.

IMG_5806IMG_5771

IMG_5790IMG_5784

IMG_5778IMG_5767
IMG_5765
#бутон за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн