Доброволки на Руския център в Стара Загора с видео за IV Телевизионен и радио конкурс “Кореспондент на Руски мир”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
5436576Старозагорският Руски център се включи в IV Телевизионен и радио конкурс “Кореспондент на Руски мир”, който се организира от Фонд “Руски мир” и Радиотелевизионната компания “Руски мир” с финансовата подкрепа на Фонда на президентските грантове.

Идеята за видеото “Стара Загора през очите на доброволците на Руския център” – https://youtu.be/yLvmxUIWZXE, е на координатора на центъра Цветана Иванова, която я споделя с доброволките Гергана Желева, Радослава Стоянова и Франс Дамянова. Трите 15-годишни ученички се заемат с реализацията й – събиране на информация за обектите, заснемане на видео материалите и монтажа им цялостен сюжет.

Видеото участва в конкурсната категория “Най-добър сюжет за Руски център”. В конкурса се приемат видео и аудио материали от различни жанрове и с различни творчески решения, посветени на руския език и литература, историята и културата на Русия и на руската диаспора зад граница. Тийнейджърките обаче имат шанс и за “Приз на зрителските симпатии”, който ще бъде връчен на авторите на видеото, събрало най-много гледания и лайкове в специалната рубрика на YouTube канала на Радиотелевизионната компания “Руски мир”.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн