Андрей Новаков: Чирпан трябва да бъде един от най-богатите градове в Южна България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Novakov-Hristov-Kracholov-1„Най-после Чирпан случи на кмет. Бях впечатлен, че независимо от колосалните дългове в размер на близо 30 млн. лева, които Ивайло Крачолов е наследил, има няколко ключови инфраструктурни проекта. Единият е свързан с изглаждане на надлез в района на жп гарата, който ще даде възможност за създаване на Индустриална зона, защото икономиката ще издърпа града напред – заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на посещение в Чирпан. – Това, което има като дадености Чирпан, позволява градът да е един от най-богатите в Южна България. Има много заряд в действията на кмета и ми се иска да виждам тази енергия на повече места в България. Изключително важно е Европейският парламент още през септември-октомври да одобри Спасителния план, така че и общини като Чирпан да могат да разчитат на него“ – каза Андрей Новаков. При посещението си в Чирпан той беше придружаван от Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание.

„Истинско удоволствие е да се работи с кмета на Чирпан Ивайло Крачолов. Работим съвместно и с подкрепата на Андрей Новаков по много проекти и смятам, че в края на годината ще има повече оптимизъм, отколкото в момента, в който заедно започнахме да работим“ – каза Емил Христов.

Ивайло Крачолов уточни, че е пред финализиране на споразумението с Министерството на финансите за поемане сума в размер на 80% от 10 млн. лева дълг, който той наследи като кмет. „В момента преговаряме с екипите на Министерството на финансите и Министерството на земеделието, храните и горите, за да намерим решение за лихвите, които са в размер на над 4,5 млн. лева“ – уточни кметът на Чирпан. Той сподели, че със съдействието на Емил Христов Министерството на труда и социалната политика е одобрило проект за цялостно преоборудване на Домашния социален патронаж. Очаква се до края на седмицата да бъде одобрен и проект по „Красива България“ за саниране на сградата на Медицински център „Д-р Тошев“. Активно се работи по подготовката на проект за изграждане на детска градина в село Свобода, с който Общината ще кандидатства пред Министерството на образованието и науката.

Емил Христов, Андрей Новаков и Ивайло Крачолов разгледаха Музея на палеонтологията в Чирпан и поднесоха цветя пред паметника на Георги Данчов-Зографина по повод 174 години от рождението му. Те посетиха и селата Средно градище, Стоян Заимово и Зетьово, където се срещнаха и обсъдиха с местните жители проблемите в малките населени места.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн