Уикенди с любими гости и детски книжки в къща-музей „Гео Милев“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_5159Нова инициатива за деца, организира къща-музей „Гео Милев“ в Стара Загора. Тя ще се проведе този уикенд (25 и 26 юли) от 10,00 до 12,00 часа.

Идеята на организаторите е на открито, в градината на музея, гости от културни, природозащитни и образователни институции от града да прочетат своята любима детска книжка. Веднага след това малчуганите ще могат да интерпретират на хартия чутото, като го нарисуват. В уикендите участие могат да вземат деца от 5 до 10-годишна възраст.

„Да четеш с приятели е по-весело и по-лесно, а рисунките са по-цветни“, приканват организаторите. Те обясняват още, че целта на лятната занималня е да насърчи четенето сред децата.

В къща-музей “Гео Милев” се спазват противоепидемичните мерки и поради това броят на децата е ограничен до 10. За да няма разочаровани дечица, които няма да могат да се включат в заниманията, екипът на културната институция умолява родителите да се обадят предварително и да проверят за свободни места. Телефон за записвания: 0889 44 7535 – Яна Ленова.

Забавни уикенди с приятели ще се проведат и на 8 и 9 август, както и на 22 и 23 август.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн