Осъдиха 49-годишна старозагорка на пробация и безвъзмезден труд за възпрепятстване на полицаи

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена И.К., на 49 г., за това, че на 13.03.2019 г. в Стара Загора е употребила сила с цел да принуди орган на властта да пропусне служебно задължение, а именно – блъскала няколко пъти с две ръце в областта на гърдите полицейски служител от Първо РУ – Стара Загора, за да го принуди да не извърши претърсване на апартамент за наличие на наркотични вещества – престъпление по чл.269, ал.1 от Наказателния кодекс,

* и за това, че на 13.03.2019 г. в Стара Загора противозаконно пречила на орган на властта да изпълни задълженията си, свързани с контрол върху трафик на наркотични вещества, а именно – стояла на входната врата на входа на блока, в който живеел синът й, така че да не може никой да премине през вратата на входа, крещяла, че няма да ги пусне да влязат във входа и така пречила на полицейските служители при Първо РУ – Стара Загора да претърсят апартаментза наличие на наркотични вещества – престъплението по чл.270, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемата, одобрено от Районен съд – Стара Загора, на И.К. е наложено едно общо наказание – „Пробация“ със следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години и безвъзмезден труд в полза на обществото – по 200 часа годишно за една година и шест месеца, или общо 300 часа за 18 месеца.

На 13 март 2019 г. полицейски служители от Първо РУ при ОД на МВР – Стара Загора установили, че синът на обвиняемата разпространявал високорискови наркотични вещества. В условията на неотложност дежурната оперативна група пристъпила към претърсване на жилището, собственост на И.К. В него живеел синът й. С цел да осуети дейността на полицейските органи обвиняемата застанала на входната врата на жилищната кооперация, като я препречила с тялото си и не позволявала никой да влезе. Тя неколкократно блъскала полицейските служители, които разговаряли с нея, докато след многократни разпореждания, неизпълнени от страна на обвиняемата, тя била задържана и отведена в сградата на 1 РУ при ОДМВР, а процесуално-следственото действие извършено.

Определението на Районен съд – Стара Загора е окончателно.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн