Състоянието на детето, пострадало при катастрофата на автомагистрала „Тракия“, остава тежко

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
MBAL_KirkovichСъстоянието на 2-годишното дете, което пострада при тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“ на 12 юли, остава тежко. То е настанено за лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора. Поставено е на изкуствена вентилация, има политравма, най-тежко е засегната областта на черепната основа. В резултат на удара в областта на главата и посладващата травма е затруднена и нормалната функция на мозъчните структури, което води до развитието и на мозъчен оток. Това предизвика настъпването на отклонения от нормалното функциониране на дихателната и сърдечната система на детето. Има и увреждания в областта на гръдния кош, които са стабилизирани в момента. Продължава работата на лекарските екипи за спасяването на живота на детето, съобщи изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

В късния следобед днес детето бе транспортирано за продължаващо лечение към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов” в София.

Останалите петима ранени, които са на възраст между 17 и 49 години, са прегледани и освободени за домашно лечение.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн