Без полицейска охрана премина първият протестен митинг в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
P1420458P1420447Тридесет и няколко организатори и около 100 души публика събра днес първият протестен, но на практика предизборен митинг в Стара Загора. Той се състоя на пешеходната зона пред Областната управа. Началото му постави съобщение на ПП “Възраждане” от днес по обед за организиране на проявата в 18.00 часа. От партията поканиха всички политически и неполитически опозиционно настроени организации да излязат на протеста заедно с тях в същия час.

Интересна подробност бе, че за разлика от други години при подобни прояви, този път нямаше абсолютно никакво полицейско присъствие. Масите на околните заведения бяха пълни с мирно разпускащи в неделния следобед старозагорци.

Пред събралите се говориха лидерът на “Възраждане” в града Искра Михайлова, гражданините Мирослав Милчев, Тихомир Томов и други. Чуха се очакваните искания за оставка на правителството. Лозунг за свобода и справедливост разпъна и активният протестър от последните години Митко Трайков.

През следващите дни ще има още митинги, заявиха организаторите. Сайтовете на “Медиапул” и “24 часа” публикуваха предупреждение на посолството на САЩ до американските граждани у нас, че протестите и контрапротестите, които се провеждат в София в района на Президентството и Министерския съвет, ще продължат поне до 16 юли.

Начелото на протестния митинг

Началото на протестния митинг

#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн