Задържаха под стража 42-годишен, пробол с нож в гърба съсед

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С., на 42 г., привлечен като обвиняем за това, че на 3 юли 2020 г. около 22.30 ч. в гр. Николаево, обл. Стара Загора, е причинил средна телесна повреда на 41-годишен мъж, изразяваща се в прободна рана в гръдната кухина – престъпление по чл. 129 ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че обвиняемият С.С. и пострадалият мъж живеели в съседство в гр. Николаево. Дъщерята на обвиняемия С.С. заживяла на съпружески начала със сина на пострадалия. На 3 юли 2020 г. възникнали противоречия между роднините по повод начина на живот на младото семейство. Обвиняемият и пострадалият си разменили обиди и нецензурни изрази. С.С. бил в нетрезво състояние и в един момент се приближил към опонента си, който бил седнал и разглеждал телефона си. Пострадалият бил с гръб към С.С., който извадил от дрехите си дълъг нож и нанесъл еднократно удар в гърба му. След това замахнал за втори път, но се намесил друг от присъстващите и това предотвратило по-тежки последици от деянието.

С.С. е осъждан за кражби и грабежи. Последното наказание от 4 години и 4 месеца лишаване от свобода е изтърпял през 2014 г. Той е криминално проявен.

Определението на съда подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн