Музикантите на Стара Загора заявяват: „Тук сме!” с три концерта на открито

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
847874994На три локации на открито днес в Стара Загора ще се проведат концерти под надслов “Музикантите на Стара Загора: Тук сме!”. Инициативата е дело на творческия колектив “На улицата” с подкрепата на Община Стара Загора, Международния младежки център в Стара Загора и “Къщата на архитекта”.

Новите арт пространствата, които талантливите музиканти ще превърнат в своеобразни сцени, са:

* От 17.00 часа пред фонтантана на “Пингвините” формация „Карашък” с вокал Момчил Момчилов и бас Николай Димов. Те ще представят своите музикални идеи, облечени в ъндърграунд звучене с етно елементи. Пo време на събитието старозагорци ще могат да видят и интересни инструменти като дудук и мини саксофон. За любителите на акустичния рок бандата “L.I.S.”, създадена от ученици ГПЧЕ “Ромен Ролан”, ще представи авторски песни и няколко кавъра.

От 18.00 часа на новооткритото арт пространство Водно огледало „Поетите на Стара Загора“ (бул. “Цар Симеон Велики” 117), ще бъде Пресиян Кисьов с артистичния псевдоним Presi Kiss. Той е само на 15 години и е един от най-младият е участници в събитието. Ученик в НУМСИ “Христина Морфова”, той ще представи една своя песен, както и парчета на Creedance Clearwater Revival, Deep Purple и The Beatles. Присъстващите ще могат да се насладят и музиката на Иво Златанов. Той е бивш морски капитан далечно плаване, с интереси и търсения в музиката и поезията. Ще предложи на публиката акустични варианти на авторски песни и интерпретации на Leonard Cohen и Red hot chili peppers.

Час по-късно, от 19,00 часа, зад “Музея на религиите” (бул. “Цар Симеон Велики” 115), ще звучат песните на джаз дуо Дона Мосто. Любителите на рока ще могат да чуят авторския рок-проект “Борис Атанасов бенд”. Ще бъдат представени песните на “Project 7″ – фюжън и “Toma ‘n’ the Hawks” – алтернативен рок.

Целта на организаторите е да насочат вниманието към хората на изкуството и по-специално към музикантите. “С тези концерти на открито искаме да покажем на публиката и обществеността в града, че въпреки всички препятствия и несгоди музикантите от Стара Загора са тук и продължават да правят музика, най-вече заради любовта и уважението си към своето изкуство”, споделя Димитър Живков, един от организаторите.

Всички концерти са със свободен достъп за гражданите и гостите на града.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн