Любомир Любенов съветва родители и ученици: При кандидатстване подредете предпочитанията си според истинските си желания

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
5363562536В годините като началник на Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора съм наблюдавал случаи, когато при подаване на заявленията за първия етап на класиране след завършен 7. клас много родители правят статистики и хипотези за класиране, според които подреждат желанията на децата си.

И понякога грешат.

По-късно се оказва, че балът на детето им е достатъчен за прием в по-желаното училище. Но между първо и второ класиране не е възможно пренареждане на желанията.

Затова моят съвет е: Подредете предпочитанията си според желанията си. Останалото оставете на безпогрешния компютър.

Подаването на заявление за участие в първи етап на класиране за приемане в VІІІ клас по държавен план-прием за учебната 2020/2021 г. се осъществява в периода от 3 юли 2019 г. до 7 юли 2020 г.

Всеки ученик може да избере само един от двата начина за подаване на заявление: самостоятелно онлайн кандидатстване или чрез подаване на заявление в едно от определените училища-центрове за приемане на документи.

На електронната страница на всяко регионално управление на образованието има подробни инструкции, които улесняват родители и ученици.

В Стара Загора заявленията се подават в:

* ОУ „Кирил Христов”;
* V ОУ „Митьо Станев”;
* VI ОУ „Свети Никола”.

Желаем осъществена мечта при класирането!

И нека учениците, след приемането си в избраното училище, да се готвят за упорито учене и следващо предизвикателство.

Любомир Любенов
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн