Кметицата на Харманли Мария Киркова получи орден „Св. ап. Карп“ за високи заслуги към БПЦ-БП

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_8901IMG_8904На 1 юли (сряда) – Възвръщане честните мощи на преп. Йоан Рилски Чудотворец. Св. безсребреници Козма и Дамян, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи св. Божествена Златоустова литургия в храм „Св. Йоан Рилски“, гр. Харманли. „Изказвам благодарност към Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, който уважи нашата събратска покана и на Велички епископ Сионий, който с мир и любов в душата донесе частица от светите мощи, на които днес всички може да се поклоним, да се помолим и да се възрадваме, че единна България, единно православие, една църква, една държава, винаги ще бъдат тогава, когато всички се подчиняваме на закона Божий. И най-вече на онзи прекрасен завет, оставен ни от св. Йоан Рилски, да следваме неговия път, неговия пример, любовта му към Бога, любовта му към братята, за да може да просъществуваме, да пазим ревностно паметта му, съхранявайки печата на нашето кръщение и нашата любов към Майката Божия. Благодаря и на архиерейския наместник на Харманлийската духовна околия отец Живко Петров за домакинството и добрата организация, за да може днес да отслужим светата литургия“, каза в словото си митрополит Киприан.

В края на службата, по време на която десетки миряни се поклониха пред мощите на преп. Йоан Рилски Чудотворец, архиереят връчи на кмета на община Харманли Мария Киркова орден „Св. ап. Карп“ I-ва степен за високи заслуги към БПЦ-БП, респективно Старозагорската епархия. Решение за това е взето на последния Епархийски съвет. На литургията присъства и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

IMG_8902IMG_8903
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн