Стара Загора посреща мощите на Св. Йоан Рилски без литийно шествие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
FullSizeRender (3)FullSizeRender (3) (1)Старозагорска света митрополия известява благочестивите християни, че в престолния град на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан – Стара Загора, на 30 юни 2020 година, вторник, в 18:00 часа в градинката „Пингвините“ ще бъдат посрещнати мощите на Св. Йоан Рилски Чудотворец. Те ще бъдат донесени от Величкия епископ Сионий, игумен на Бачковската света обител. В Катедралния храм „Св. Николай“ ще бъде отслужена празнична Вечерня, в която освен всички свещенослужители от града, участие ще вземе и Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний.

Предвиденото литийно шествие е отменено във връзка с изискванията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и удължаването на извънредната епидемична обстановка в страната.

На 1 юли, сряда – Възвръщане честните мощи на преп. Йоан Рилски чудотворец. Св. безсребреници Козма и Дамян. Мощите ще отпътуват за храм „Св. Иван Рилски“ – гр. Харманли, където ще бъде отслужена св. Божествена Златоустова литургия.

Приканват се православните християни, които ще вземат молитвено участие в храмовете, да поддържат лична хигиена, да използват предпазни маски, да спазват регламентираното разстояние и да изпълняват указанията на органите на реда за пропускателния режим.
#бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн