Задържаха майка и син за умишлено убийство в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKОкръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми 45-годишната А.П. и А.А., на 21 г., (майка и син) за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс, както и за принуда – престъпление по чл. 143 ал. 1 от Наказателния кодекс. За принуда, в съучастие с А.А. и А. П., като обвиняем е привлечен и С.А., на 28 г., (племенник на А.П.).

Тримата са били задържани на 27 юни 2020 г. при проведена Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Стара Загора, под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, с цел противодействие на престъпления, извършени на територията на 2 РУ на МВР – Стара Загора и във връзка с настъпила смърт на 76-годишен мъж.

Установено е, че на 23 юни 2020 г. тримата обвиняеми отишли в къща в един от кварталите на Стара Загора. Там живеели пострадалият 76-годишен И.И. и синът му М.И., на 52 г. Тримата обвиняеми се скарали с тях по повод забавяне на пълномощно за разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете. Те искали да принудят М.И. да подпише документа. В спора се включил и баща му И.И. Установено е, че А.А. и А.П. нанесли побой на 76-годишния мъж. С.А. удрял неговия 52-годишен син и му нанесъл лека телесна повреда. След инцидента не бил подаден сигнал в полицията. Пострадалият И.И. се почувствал зле и отишъл в дома на сестра си, за да се лекува. На 24 юни 2020 г. здравословното му състояние се влошило, близките се обадили в Спешна помощ и повикали линейка. Пострадалият И.И. бил откаран в болницата, където е установено, че от побоя е получил хематоми на главата. Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, И.И. е починал на 27 юни 2020 г., за което е бил подаден сигнал в полицията.

По повод събраните данни за извършено умишлено убийство незабавно е била разпоредена Специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че А.А., А.П. и С.А. са съпричастни към извършените престъпления. Първоначално те са били установени и задържани от органите на полицията, а след това и привлечени като обвиняеми.

Данните от разследването сочат, че обвиняемата А.П. се грижела за 10-годишния син на племенницата си, която била починала. А.П. искала да замине да работи в чужбина и да вземе със себе си детето, за което й било нужно разрешение от 52-годишния М.И. Той имал брак с племенницата на А.П. и въпреки че не бил биологичен баща на детето, по закон се водел негов родител. Понеже М.И. се забавил с пълномощното, тримата отишли в дома му, за да го принудят да подпише документа.

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

На 27 юни 2020 г. във връзка с проведената Специализирана полицейска операция са били проверени общо 169 лица, 103 моторни превозни средства, съставени са 13 акта за установяване на административно нарушение, 21 фиша, извършени са проверки в търговски обекти, както и в частни домове във връзка с получена информация за съхраняване и разпространение на наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол.
#сподели ме


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн