PCR-тестовете на децата от градина “Детски рай” в Стара Загора са отрицателни

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
543652356Всички проби на децата от подготвителна група А от Детска градина № 66 в Стара Загора и на персонала на групата, изследвани с PCR тест, са отрицателни.

Както по-рано днес съобщихме, на 24.06.2020 г. на подготвителна група А от Детска градина № 66 в Стара Загора е наложена карантина за 14 дни, поради установен положителен резултат за COVID-19 на възпитател от същата група.

Възпитателката е карантинирана и изследвана за COVID-19 на 23.06.2020 г. като контактна на сина си.

В тази връзка РЗИ – Стара Загора извърши проверка на детското заведение за спазване на противоепидемичния режим, препоръча крайна дезинфекция и карантинира всички деца и персонала от съответната група. Взети са проби за вирусологично изследване.

Контактните се наблюдават от личните лекари и при поява на оплаквания задължително ще се консултират с инфекционист. Към момента всички са без оплаквания.

Възпитателката с положителна проба за коронавирус също е без клинична картина и оплаквания. Тя ще бъде допусната на работа след изтичане на карантината и отрицателен резултат от вирусологично изследване.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн