ГЕРБ – Казанлък предложи изготвяне на програма за премахване на металните гаражи

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Garaji_2Garaji_1Общинската администрация да изготви проектопрограма за премахване на металните гаражи от всички зони на Казанлък с хоризонт края на мандат 2019-2023 г. и в срок до месец септември 2020 г. проектопрограмата да бъде внесена за разглеждане от Общинския съвет. Предложението от общинските съветници на ГЕРБ е направено днес в рамките на обсъждания Общ устройствен план по време на заседанието на местния парламент. Мотивите на ГЕРБ са, че така ще се разкрият повече паркоместа и ще се облагородят цели междублокови пространства. Предложението е следствие на проведените редица срещи с граждани по времена предизборната кампания през октомври 2019 г. и във връзка с целите, заложени в Програмата за управление на кмета на общината за мандат 2019-2023 г. В раздел VII „Инфраструктура” от тази програма е предвидено да бъдат изградени места за паркиране и нови паркинг зони.

Визията на съветниците от ГЕРБ е средствата да бъдат предвидени в бюджета на Община Казанлък за съответната година.

Iliana_Jekova“Програмата предвижда поетапното премахване на ламаринените гаражи, като се използва опитът от програмата за саниране по отношение на създаване на сдружения на етажната собственост. Създадените вече сдружения или новосъздадени такива да внасят в общинска администрация протокол, от който да става ясно, че минимум 98% от всички членове на сдружението са съгласни ламаринените им гаражи да бъдат премахнати. Това ще гарантира по-бързото изграждане на новите паркоместа. Кандидатстването на сдруженията да бъде на принципа „Първи по ред, първи по право”, докато се достигнат предвидените за съответната година бюджетни средства.

Всички сме наясно, че една такава промяна е наложителна и е в интерес на гражданите на Казанлък, а и ще промени естетическия облик на града ни. През последните години броят на личните превозни средства се увеличи многократно, местата за паркиране в жилищните зони и околоблоковите пространства не достигат. Всички виждаме, че след извършване на мащабния ремонт на кв. „Изток” пространството е различно и красиво, а за личните превозни средства на гражданите има достатъчно паркоместа” – заяви Илиана Жекова, общински съветник и ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ – Казанлък.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн