Районна прокуратура – Казанлък привлече като обвиняем и задържа 21-годишен мъж за противозаконно отнемане на лек автомобил

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Казанлък привлече като обвиняем М.Н., на 21 г., за това, че за времето от 19,30 ч. на 14.06.2020 г. до 10 ч. на 17.06.2020 г. в Казанлък, от паркинг на междублоково пространство, противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение да го ползва, като е последвала повреда на превозното средство и е било изоставено без надзор в гр. Мъглиж, и деянието е извършено повторно при условията на чл. 195, ал. 1, т. 4 от НК, а именно чрез използване на специален начин – престъпление по чл. 346, ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 195, ал. 1, т. 4 вр. чл. 28 от Наказателния кодекс.

На 14.06.2020 г., около 19.30 ч., собственикът на автомобила го паркирал пред блока, в който живеел. Колата не се заключвала поради повреда на шофьорската врата. За периода между 14 юни и 17 юни 2020 г. обвиняемият установил, че колата не е заключена и решил да я отнеме. Той влязъл в купето през шофьорската врата и стартирал двигателя без контактен ключ, чрез свързване на кабели. М.Н. привел автомобила в движение и го закарал в Мъглиж. Там колата се повредила и той я изоставил на една от улиците в града. Автомобилът бил установен и върнат на собственика след разкриване на престъплението.

М.Н. е многократно осъждан за кражби и противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес Районна прокуратура – Казанлък внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Н.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн