ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ произведе 15% от електроенергията в страната през първите 5 месеца на 2020 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Централата продължава надеждното производство на електроенергия за нуждите на битовите потребители и индустрията при спазване на най-строги санитарни мерки

viber_image_2020-04-10_14-22-33 (1)ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е произвела 2 086 613 Мвт/ч или 15% от общо потребената в страната електроенергия за периода 1 януари до 31 май 2020 г. Централата продължава да работи при спазване на най-строги санитарни и ограничителни мерки, които бяха предприети във връзка с пандемията от COVID-19. На територията на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ се прави постоянна дезинфекция, осигурени са допълнителни лични предпазни средства на служителите и е осигурено безопасно физическо разстояние. Централата разполага с план за действие при промени в епидемиологичната обстановка и има възможност да функционира в условия на изолация при необходимост.

„От началото на годината българското общество и бизнес преминаха през редица предизвикателства. В тези трудни за всички ни условия, ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ даде своя принос за стабилността на електроенергийната система. Взехме всички необходими превантивни мерки за безопасността на персонала, като по този начин създадохме условия за оптимална и надеждна работа на нашите мощности. Предприели сме и съответните мерки за опазване здравето на всички ангажирани с предстоящата ремонтна кампания в централата“, заяви Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Дори и в периода на извънредно положение и множество ограничения, централата запази партньорството си с местните доставчици на стоки и услуги, с което помогна редица бизнеси да продължат да работят. В дейността на централата пряко и непряко са заети над 4 200 души. Тя допринася за повече от 15% от брутната добавена стойност на индустриалния сектор в област Стара Загора.
“КонтурГлобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата е произвела 14% от общо произведената до момента в страната електрическа енергия от началото на годината, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн