Близо 800 противоградови ракети изстреляха през последното денонощие в Южна България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Protivogradni raketiИзпълнителна агенция „Борба с градушките“ изстреля 773 противоградови ракети в Южна България през последното денонощие. Най-много градоопасни клетки са обработени от ракетните площадки в областите Стара Загора, Хасково, Сливен и Пловдив.

Общо проведените въздействия над защитаваната територия са 7, а обработените клетки са 73. От двата командни пункта в селата Тъжа и Петрово в област Стара Загора са обработени 35 градоопасни клетки и са изстреляни 298 ракети. По нареждане на командния пункт в Хасково са изстреляни 226 ракети. От полигона в Старо село, Област Сливен, са обработени 21 градоопасни облака, изстреляните ракети през последното денонощие са 162. Седем облачни клетки са обработили и служителите от Регионалнатите дирекции за борба с градушките в с. Голям чардак и с. Поповица, област Пловдив. От ракетните площадки към двата полигона са изстреляни 55 противоградови ракети.

По нареждане на командния пункт в с. Гелеменово, област Пазарджик са изстреляни 32 ракети, с които са обработени две облачни клетки. По предварителни данни няма пострадали земеделски площи в защитаваната територия. Проведените въздействия са спомогнали за това. Предстои в следващите дни да бъдат извършени обследвания съвместно с Областните дирекция „Земеделие” .
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн