Изолирани са 11 работещи в две старозагорски фирми, направени са масови PCR тестове и тотално зачистване с дезинфектанти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
P1420314Областният управител Гергана Микова и директорът на РЗИ-Стара Загора д-р Станимир Станков дадоха днес пресконференция във връзка с увеличаването на случаите на заразени с COVID-19 в Старозагорска област през последните три дни.

От неделя до днес общият брой на заразените жители на Старозагорска област, дали положителни проби при тестване с PCR тест, е 11. От тях жена на 55 години е в тежко състояние и от два дни е на интубация. Други 4 души също са хоспитализрани. Останалите са безсимптомни и са поставени под карантина.

Всички 11 случая са на хора, работещи в две предприятия в Стара Загора. Тъй като двете фирми са на значително разстояние една от друга, предполага се, че връзката между тях е направена от съпрузи, работещи на двете места.

В тези предприятия са засилени мерките за ограничаване на заразата и за осигуряване на безопасността на останалите работници. Извършва се дезинфекция на най-високо ниво по няколко пъти на ден, включително с мощни газообразни дезинфектанти в неприсъствено време, увери д-р Станков. Направени са масови PCR-тестове на работещите, резултатите от които ще излязат в рамките на два дни.

Г-жа Микова призова да не се всява паника заради увеличения брой на заразените и да се спазват строго всички предписани превантивни мерки срещу вируса.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн