Община Стара Загора приема заявления за предоставяне на финансова подкрепа на новородено или осиновено дете

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
BebetaВече се приемат документи за отпускане на еднократна финансова подкрепа при раждане или осиновяване на дете на територията на Oбщина Стара Загора, съгласно приетия с решение на Общински съвет Стара Загора „Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова подкрепа за новородено или осиновено дете на територията на Община Стара Загора“.

Документът влезе в сила на 1 юни 2020 г. и има действие занапред, при което финансовата подкрепа ще бъде предоставяна на родители, отговарящи на изискванията на Правилника, за децата, родени от 1 юни 2020 година.

Право да получат еднократна финансова помощ ще имат родители или осиновители, от които поне единият е български гражданин, с повече от три години постоянен и настоящ адрес на територията на старозагорската община. Освен това родителите е необходимо да имат завършено средно или висше образование към момента на раждане на детето. Няма да се допуска подпомагане на родители или осиновители, чиито деца се отглеждат в специализирана институция за отглеждане.

Конкретният размер на финансовата подкрепа на родителите, според поредността на раждане на детето, за периода от 01.06.2020 г. до 31.12.2020 г. включително е както следва:

1. На родителите/осиновилите със завършено средно образование се предоставя финансова подкрепа за родените от тях деца в размер:
1.1. за първо дете – 400 лева;
1.2. за второ дете – 450 лева;
1.3. за трето дете – 500 лева.

2. На родителите/осиновители, поне единият от които е със завършено висше образование, се предоставя финансова подкрепа за родените от тях деца в размер:
2.1. за първо дете – 500 лева;
2.2. за второ дете – 550 лева;
2.3. за трето дете – 600 лева;

Документи се подават всеки работен ден на гише „Деловодство“ в Центъра за информация и услуги в сградата на община Стара Загора.

За допълнителна информация може да се обръщате на тел. 042 614 871 и 042 614 879
Заявлението може да изтеглите от тук: https://www.starazagora.bg/uploads/posts/z-pomostdete.pdf
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн