Днес Казанлък празнува

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
40 (Среден)33 (Среден)Казанлък отбелязва днес своя празник. Празникът на града е част от Празници на розата 2020. Под мотото „Погледни през балкона и празнувай“ тази сутрин пред Община Казанлък бяха издигнати националният трибагреник и знамето на Казанлък.

Тържествен водосвет за благоденствието на казанлъчани в родния си град отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, в съслужие с казанлъшки и старозагорски духовници: “Да бъдем благословени и винаги да помним нашето свято родно място!“, пожела Дядо Киприан.

Официалната церемония се състоя с участието на представителна рота и Военен духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада, начело с командир бригаден генерал Деян Дешков.

Въпреки необичайните условия заради паднемията от Ковид-19, Казанлък празнува днес и традициите в Града на розите продължават със 117-те Празници на розата. Красивото цвете цъфна и в условия на карантина, а казанлъчани за първи път онлайн избраха Царица Роза 2020. Мария Петрова стана носителка на 52-та корона. Нейните подгласнички са Сузан Иглева и Стефани Кръстева.

Градът на розите е украсен с десетки хиляди знамена на Казанлък, подарени от Общината, с които жителите на градовете и селата откликнаха на молбата на кмета Галина Стоянова и направиха флага част от празника. Днес Казанлък празнува като столица на България и на света на най-красивото цвете, национален символ – розата. И като дом на течното злато – маслото от роза Дамасцена.

Още по темата:
72 000 рози – в една за празника на Казанлък
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн