Бъдещите ветеринарни лекари от Тракийския университет държат държавен изпит присъствено, при спазване на противоепидемични мерки

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSC00698DSC00683Държавният изпит по Акушерство, Вътрешни болести и Хирургия на шестокурсниците по ветеринарна медицина започна в 7.30 часа пред Клиниката за дребни животни, при строго спазване на противоепидемични мерки.

Студентите влизат по един, за да изтеглят изпитен билет, след което преподавател от комисията ги отвежда при пациента, с който възможността за работа и диагностика е в рамките на 2 часа и половина. Част от тях, според изтегления билет, работят с дребни животни, други с едри преживни в клиниките и стационарите на Ветеринарномедицинския факултет.

Изготвянето на протоколите по раздадените пациенти се осъществява в учебните зали на катедра “Ветеринарна хирургия” до 10.00 часа, а самият изпит в лекционна зала №7.

Изчакването и придвижването на студентите е съгласно разпоредбите на здравния министър и заповедта на Ректора на Тракийски университет.

Освен практичен изпит, във Ветеринарномедицинския факултет тече и теоретичен, при спазване на социална дистанция.

DSC00665DSC00695
#

социални бутони


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн