Неправителствени организации дариха видеонаблюдение от последно поколение на Клиниката по инфекциозни болести в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
darenie-videonablyudenieДарениеКлиниката по инфекциозни болести на Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора е с изградено цялостно видеонаблюдение. Системата е от последно поколение, с цифрови камери, които записват само при движение в помещенията. Клиниката е една от малкото в България, които ползват такава техника, за да се оптимизират лечебната дейност. Дарението е направено от Граждански клуб ЛИПА и Обществения дарителски фонд в града. Неправителствените организации, към които се присъединява и Търговски-промишлена палата – Стара Загора, за пореден път се обединиха около общата кауза в подкрепа на борбата срещу коронавируса.

„Откликнахме на молбата на Клиниката за организиране на видеонаблюдение, което се оказа, че е крайно необходимо за дейността й вече виждаме, че то работи и че това наистина е така“ – каза Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора и на Граждански клуб ЛИПА (вдясно на втората снимка).

„Тази придобивка вече дава своите резултати, защото спестява изключително много от разхода за труд и енергия на персонала, който трябва пряко и неотклонно да следи за състоянието на пациентите“ – заяви завеждащият Клиниката проф. д-р Лилия Пекова (на четвъртата снимка), която благодари на дарителите.

В момента в Клиниката по инфекциозни болести в Стара Загора няма пациенти с потвърден коронавирус. Персоналът е обезпечен с необходимите защитни облекла и средства, но липсва конкретна апаратура и оборудване. „Имаме нужда от нов монитор за следене на сърдечната и дихателна дейност на пациентите, тъй като разполагаме само с един. Необходими са ни и нови перфузионни помпи, тъй като старите дефектираха“ – каза още проф. д-р Пекова.

По време на връчването на договора за дарение присъстваха още д-р Георги Минков, зам.-директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, Даниела Димитрова, директор на Обществения дарителски фонд, Огнян Тодоров, собственик на „Технопол“ ЕООД, чиято фирма изгради системата, и Тони Куцаров от Граждански клуб ЛИПА. Дарителите съобщиха, че ще продължат с благотворителните инициатива.

Олег Стоилов припомни, че неотдавна проф. инж. Жеко Ганев, който е член на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, където завежда сектор „Иновации”, дари на Клиниката по инфекциозни болести озонаторна система. Лайънс клуб Стара Загора – Тракия и Обществен дарителски фонд също направиха своя принос към Клиниката, като дариха 9 болнични легла с дюшеци.

Огнян Тодоров и д-р Георги МинковПроф. д-р Лилия Пекова
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн